Sommer på Stalheim betyr ferie i storslått natur, i aktivitet eller rekreasjon

Stalheim har merkede turstier til spektakulære utsiktspunkter og fosser. På utsatte steder er de gamle ferdselsveiene for fotfolk og fe utbedret og til en viss grad sikret.

Nåli

En av stiene fører fra utleiehyttene våre via Sivle, dikterens beskjedne slektsgård, til den nedlagte husmannsplassen Nåli. Hele veien er det flott utsikt ned til den dype Nærøydalen, laksefiskere langs Nærøydalselva, fosser i fugleperspektiv og turistbusser som slipper seg ned Stalheimskleiva, slyng for slyng. Går du noen steg ekstra, kan du se drakehullet i Jordalsnuten, kjent fra Per Sivles fortelling «Berre ein hund», der en engelsk fjellklatrer faller ned i juvet Vetlehelvete, og hunden Hall sørger.

Stalheimsfossen

Fra foten av Stalheimskleiva er det bygget en god sti innover i juvet under Stalheimsfossen. Stien går fra parkeringsplassen ved broen nedenfor nederste hårnålsving og følger de frådende elvestrykene motstrøms til et utsiktsplatå sikret med gjerde. Her kan det 126 meter høye, loddrette fossefallet oppleves på nært hold.

Les også: Stalheim Hotel, vår gode nabo

Fra hyttene til Stalheim Fjord & Fjellhytter strekker Brekkedalen seg innover mot Fresvikbreen. I denne dalen er det aktiv stølsdrift på setrene. Her kan du oppleve husdyr som hest, ku, sau og geit som beiter på setervollen og ellers i dalen. Ved seteren Vikset i Brekkedalen har vi et sel som ble bygget i 1985. Dette seterhuset ligger åtte kilometer fra Stalheim, ca. 900 meter over havet. Stølshuset er til leie. For den som trives med rimelig overnatting i stølshus av enkel standard, fredelig og høyt til fjells, er dette et flott tilbud. Pris og flere opplysninger på forespørsel.

Les om hva Voss kan tilby